Сухий набір спецій для супу Том Ям Tom Yum Set
120.00 ₴
Виробник: Makro
Країна виробник: Таїланд
Опис
Сухий набір спецій для супу Том Ям з Таїланду – традиційної тайської страви, без якої не обходиться жодна трапеза! Мало хто залишиться байдужим, одного разу спробувавши тайський суп Том Ям. Багато хто вважає його найсмачнішим супом у світі. Суп Том Ям славиться одночасно кислим і вогняно-гострим смаком. Кислий смак йому надає сік лайму, а гостроту – тайська паста чилі. Він порадує вас чудовим смаком і ароматом!
У пакунку потрібні для приготування відомого тайського супу Том Ям сушені трави.
B складі набору тільки натуральні засушені трави і прянощі:
корінь галангала – 20 гр.
листя кафрського лайму – 4,8 гр.
лімонне сорго або лемонграс – 13,2 гр.
тайський пекучий перець чилі – 2 гр.
Пропонуємо вам рецепт супу Том Ям з креветками – найбільш часто зустрічається варіацію страв, яка називається Том Ям Кунг. Креветки в цьому супі використовуються великі (королівські або тигрові), в ідеалі – сирі. Їх потрібно заздалегідь розморозити природним способом і дуже рекомендується почистити (можна залишити нечищеними голову і хвостик для краси, а от від хітина на тілі краще позбутися. Помідори в цьому супі – елемент не обов’язковий, зручніше використовувати дрібні (типу черрі).
Кокосове молоко надає смаковій гамі супу неймовірну нотку солодощі кокосового горіха, трохи змінює його смак і робить суп більш «м’яким». Варіант супу з кокосовим молоком дуже полюбився туристам-європейцям. Молоко додати в суп перед самим зняттям його з вогню, на тому етапі, коли креветки вже готові.
Рецепт приготування супу Том Ям Кунг:
Ha 2 порції вам знадобляться креветки королівські 16 шт. (або тигрові 8 шт.), гриби (шампіньйони або вішенки) 10 шт., помідори черрі 6-8 шт., рибний соус 2-3 ст. л. (можна замінити на соєвий), набір сушених прянощів Tom Yam Set,
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Приготувати інгредієнти. Акуратно, неглибоким надрізом (до 1 мм), надрізати креветку вздовж хребта, щоб видалити чорну жилку (кишку). Вимити всі овочі. Шампіньйони розрізати на 4 частини, а якщо вішенки – то великою соломкою. Помідори черрі розрізати навпіл. Краще готувати суп Том Ям у сковороді вок.
2. У каструльку налити 500 мл води або 500 мл курячого бульйону.
3. Як закипить, додати набір сушених прянощів для супу Том Ям, через 1-2 хвилини тайську пасту чилі, порізані гриби, рибний соус і дві тріски цукру, добре розмішати.
4. Потім додати в бульйон помідори і креветки. Варити в киплячому бульйоні 2-3 хвилини (важливо не переварити креветки, щоб їх ніжне пруге м’ясо від довгого варіння не уподібнилося гумовій покришці).
5. Через 2-3 хвилини, коли креветки будуть готові, додати в бульйон кокосове молоко, акуратно розмішати суп і відразу зняти вок з вогню.
6. Потім додати в суп сік лайма 1-2 ст.л., спробувати бульйон, якщо необхідно – додати ще соку лайму до смаку.
Розлити готовий суп по тарілках або піалах, прикрасити листками кінзи. До супу Том Ям окремо подати відварений прісний рис жасмин, яким заїдають вогняно-гострий суп.
Примітка: лимонне сорго, галангал і листя кафрського лайму не їдять!:)
Приємний апетит!
Відгуки
Відгуків немає, поки що.